MINI PRONKJEWAIL MAAND 21

Hallo nieuwe maand! Wat een maand het was.. ik heb er geen andere woorden voor. Vol, druk en veel. Zo gaat cookie dosis uit FOLK, dus moet er verbouwd worden. Hebben we familie weekend, lopen er verschillende projecten gewoon door en laten we het dan nog niet eens over de mini entertainment hebben. Want het is mooi weer en dan ga je samen op pad! Dus ik neem je mee!

We kregen op vrij korte termijn te horen dat cookie dosis uit FOLK gaat. Dat betekend dat er weer extra plek is voor nog meer FOLK moois. Maar herinner je die gele muur!!! Prachtige kleur. Echt heus. Maar geen FOLK kleur. Dus we gingen op zoek naar een passende kleur en gingen weer aan de verf!

Het is de Denim Drift van Flexa geworden. Wat een heerlijke kleur! Wat een fijne verf, want hij dekte ook echt goed in 1 x. (dat is wel handig als je in de winkel staat en je denkt te kunnen multitasken! Not)

We hebben onze wand weer terug met extra veel boeken en kaartjes! Wat ik super fijn vind!

Onder tussen is het prachtig weer en genieten we van het buiten zijn. Voor Nora is de speeltuin dan ook 1 pretpark. Het kan niet hard genoeg. Wanneer je dan door de stad heen wandelt en de intertoys heeft de glijbanen voor de deur staan heb je een probleem. Je krijgt Nora daar namelijk never nooit niet weg! Veel te leuk!! Nog een x! Doe je dan toch een goede poging om haar toch mee te nemen komt er een soort sirene tevoorschijn. NEE NEE NEEEEEEEEE!! Herrie schopper ;-). Je snapt natuurlijk dat ik vanaf nu met een grote boog om de intertoy’s heen loop!

Jawel je ziet het goed! Een heuse glimlach van Papa en Nora! Het was even wennen voor beiden. Maar de kinderboerderij staat nu echt bovenaan het lijstje van leuke uitjes. Wel moeten de beestje uit de buurt blijven als het even kan.. Maar die kleintjes kunnen ze wel aan ūüėČ

We zijn ook weer druk op atelier bezig.. oftewel in de schuur! Maar hoe gezellig is het dan als Nora op haar koe Wheelybug even hay komt zeggen!

Weet je nog dat ene weekend begin mei? Dat enige weekend met regen en storm (tussen al die mooie zomerdagen?) nou dat weekend hadden wij al weken staan om weg te gaan! Lekker uitwaaien op Vlieland. Tja.. wij hadden dus regen en storm. Wat ook wel weer wat heeft ūüėČ we zaten in het¬†Loods Logement. Deze kamers zijn prachtig en als je van de boot stapt ben je er in 1 minuut.

Ik was nog nooit op Vlieland geweest. Maar het was er prachtig. Het dorp heeft alles wat je nodig hebt. Er zijn genoeg activiteiten die je kan doen met je familie maar ook gezellig samen. Al miste ik wel de echte strand hang tenten. Gelukkig was daar badhuis bruin en Oost daar!  Ben je dus op Vlieland dan zijn dat wel echt aanraders.

Wij huurden op de meest stormachtige dag een tandem en zijn over het hele eiland gecrost. o ja! Inderdaad goed gespot. Nora was bij oma, dus wij hadden even heerlijk tijd voor elkaar. Heel soms is dat toch wel even lekker. Al denk je wel vaak, dit had Nora enig gevonden ze had best meegekund!

Ik denk dat we het hele eiland gezien hebben op de fiets! van het dorp naar posthuys naar Oost. Als ik ooit nog een keer ga zou ik graag de Vliehors Expres willen nemen. Ik maak al een aantal jaar de leren armbandjes voor Oversea Vlieland met de teksten die in de banden van de Vliehors expres staan. Het was geweldig om de teksten nu te zien in het zand op het strand.

Sinds oktober 2003 rijdt de Vliehors Expres met zeer speciale banden, wanneer er over het zand wordt gereden verschijnt er een gedicht in het zand. In de zomer van 2003 ontstond het idee om in de achterbanden  een gedicht uit te snijden. Er werd een dichtwedstrijd georganiseerd. Uit de vele reacties werd het gedicht van Albertien Klunder uitgekozen als winnaar. Sinds oktober 2004 word er jaarlijks een nieuw gedicht gedrukt in het strand. wij hadden de eer voor dit gedicht: Heen en weer rollen de golven, spel van natte zoen.  Brekend schuim fluistert bevlogen, leef nu want nu is toen.

Ondertussen ben ik hard aan het werk in Het kopland. Ik heb verschillende fondsen aangevraagd en ben begonnen met de indeling van de ruimte. Ondertussen krijgen we beetje bij beetje het fonds en giften binnen waardoor we een prachtige kast en een interieur kunnen maken (hallo tim de timmerman) Het einde komt nu wel een beetje in zicht. Ik ben voor een half jaar aangenomen om onderzoek te doen waar behoefte aan was en om het daar werkelijk te krijgen. Nog twee maanden te gaan! Spannend of we het af krijgen!

Deze flexibele kast zijn we nu aan het bouwen. Er zit een afgifte balie in die er uit getrokken kan worden wanneer hij nodig is en anders is hij mooi onderdeel van de kast. De andere uit rolbare kast is voor het verplaatsen van naaimachines, ook hierbij voor wanneer daar behoefte aan is. De ruimte is er voor de vrouwen uit de opvang, waar altijd een soort van wissel is van de wacht. Want je zit hier geen maanden. het interieur moest zich dus aan kunnen passen op de behoefte van de vrouwen die er op dat moment in de opvang zit.

 

Laten wij ook niet onze moestuin pret vergeten! Nora helpt graag mee! Alle plantje kunnen de tuin in! Feest! Zo lang op gewacht! Ondertussen heeft niet alles het overleefd maar volgende maand vertel ik de winst ūüėČ

Er werden ook heel veel ijsjes gehaald! Hoe dit beter dan op papa zijn nek! Het beste is dan ook om de oren goed vast te houden!

Even een mini tip… aangezien ik weer eens enthousiast ben over iets! Chef’s Table en dan volume 4 over party is echt GE-WEL-DIG. Wilde ik toch even zeggen ūüėČ

Wat deden we nog meer in deze maand? Nou op familie weekend!!! Jawel, naar Centerparcs! Lachen man.

Wij gingen naar Centerparcs in Emmen. Wat een mooi park! Helemaal voor kinderen! Kinderboerderij, lekker eten, zwembad en entertainment. Ik snap wel dat mensen hier weken zitten!

Nora vond vooral alles war hard harder hardst ging leuk. Dat betekend dat we minstens 200 x van de glijbaan zijn geweest!

Spring kussen was ook dikke pret! Ik heb genoten volgend jaar gaan we weer!

  

Soms kijk ik terug in de mini pronkjewail maand en denk ik: hoe dan?? Hoe dat allemaal in een maand.. het is veel vliegwerk en heel goed op elkaar afstemmen zodat je familie en werk nog in balans is. Maar we hopen snel op verandering in ons beland.. nu werk toch wel weer de overhand heeft. Er staan dus spannende beslissingen te nemen.. hou je op de hoogte! Dus we sluiten af met een dikke knuffel van de beer. Omdat deze er echt nog heus is.. Tot volgende maand!Comments are closed.