MINI PRONKJEWAIL MAAND 18

Deze maand stond in het teken van een hoop nieuwe uitdagingen. Ik ben begonnen aan een nieuwe baan als project leider bij Het Kopland vrouwen opvang. Dan zal je denken Say whuuut!! nog een baan? Het was een mooie uitdaging en zoals Katja Schuurman zou zeggen (ik ben dol op TED Talks) waarom niet!! Dus, wat ga ik een half jaar doen?

 De nieuwe Vrouwenopvang in Groningen heeft op namelijk op de begane grond een ruimte van 50m2 waar maximaal rendement uit gehaald moet worden voor de bewoners en de omgeving. Het is een ruimte die de mogelijkheid biedt om een deur te openen naar de buitenwereld, letterlijk en figuurlijk. Het Kopland wil graag de brugfunctie vormen voor de vrouwen in onze opvang, terug naar de samenleving.

Dat betekend dat ik om half 9 op mijn plekje moet zitten. Dat was even wennen en zo niet gelukt de eerste week. Van alles liep mis en Nora was zo niet van plan om voor 8 uur uit huis te gaan! 😉  Toen het mij de derde dag gelukt was om om half 9 gedoucht, mascara op, Nora (ook schoon) naar de opvang gebracht aan mijn tafel zat. Was ik echt super trots op mijzelf. Moe maar trots (respect voor alle werkende moeders!)

Het Kopland zit dus in een prachtig pand waar nog een hoop aan moet gebeuren. Ze zijn nog maar net verhuist en de sfeer moet er nog een beetje in komen. Maar er word aan gewerkt! Ook lijkt het mij geweldig om de kinderen een speeltuin te kunnen geven of een moestuin. Maar ja.. daar moet wel geld en budget voor zijn… en ik ben er natuurlijk alleen maar voor de gezamenlijke ruimte! #ietsmetteveelambitie

Ondertussen gaat de rest gewoon door! Dus met wat minder tijd in de planning moet er af en toe gemultitaskt worden.  Nora moest dus mee naar stal. Ja mensen, lieve lezers, niet alleen oma (dag mam!!!) ik heb ook nog een sprake pony. Die heb ik nu al zon 16 jaar en de oude man moet af en toe een schone stal. Mijn penny hart  brak dus nog harder toen Nora nog harder moest huilen toen ze de paarden in de verte zag staan! haar schoenen werden vies en alles was HORROR!!  

Dus na weer een goede poging heb ik haar toch maar veilig in de auto gezet (Jawel met raampje open en een zakje omkoop chipjes!) Want ze vond het echt NIET tof. In de auto daar en tegen is dikke prima! #lekkeretenheeftzewelvandermoeder

Kijk wat voor moois Tim heeft gemaakt voor in de kast! Een plekje voor Nora haar boekjes! Perfect op Nora haar hoogte.

En hopla.. daar zit ze weer… Deze grote doos is ook prima! 😉

Met papa samen in de grote box is helemaal een feestje!! Hoe gezellig is dat!

Ik ben niet alleen met een nieuwe baan begonnen maar ook met een workshop. Iets met slechte timing en je kunt nooit genoeg leren. Maar als we er dan een Katja schuurman in mogen gooien dacht ik: waarom niet? Ik had de vrijdag toch vrij en ik moest toch weer mijn creatieve drive vinden. Nou kan je vertellen dat ik het enig vind, maar ook confronterend. Want wat is het veel geduld hebben. Veel schuren, handwerk, heel precies en ooh had ik al gezegd veel geduld.. nou.. dat heb ik dus niet..

Maar kijk mijn mooie eerste resultaat! Een heuse Nanami beer. We moesten een symbool maken dus dit was het eerste wat in mij op kwam. Soort van paniek! Wat te maken!! Nou een Nanami beer dus ;-).

 Comments are closed.