DUTCH DESIGN WEEK 2018

Elk jaar is het weer feest. Alleen dit jaar was het dan toch iets minder feest want ik ging alleen naar de Dutch Design week. Tim en Nora bleven dit jaar thuis en ik ging in mijn eentje naar Eindhoven. Dus Nora extra vroeg naar de opvang, nou ja.. extra vroeg voor ons doen dan. Want er liepen al allemaal kindjes vrolijk rond. GOEDEMORGEN! Koffie mee in de auto en rijden maar! Wij beginnen eigenlijk altijd elk haar bij Piet en Strijp. Gelukkig was ik op dag 1 niet helemaal alleen maar waren de FOLK stagiaires er gezellig ook! Dus na een lange rit heerlijk op de koffie bij Piet!

Need I say more! Piet weet wat lekker is!

Koffie!! je kunt niet genoeg koffie hebben op zo’n dag! ­čśë Lekker goede koffie in mooie kopjes. kijk mij gelukkig zijn.

Daar loop ik dan! Hallo piet! Piet heeft altijd wel nieuwe mooie ontwerpen. Ook geeft hij plek aan jonge ontwerpers die altijd goed geselecteerd worden. Inspiratie vol op!

Op het terrein van Piet Heineek zit ontwerp studio Scheublin & Lindeman. Dit duo heeft een nieuw label waar ik erg van onder de indruk was! Namelijk Haave. Het is een label onder hun eigen ontwerp lijn geïnspireerd van en voor kinderen.

Ik hou van de mooie kleuren en materialen die ze gebruiken en dat het altijd zo simpel lijkt. Maar wanneer je beter kijkt zie je dat het best nog ingewikkeld in elkaar zit. Deze speelgoed opberg box bijvoorbeeld. Hoe mooi is dat sluitingsmechanisme. Niet alleen de producten zijn prachtig om te bewonderen, de ruimte is ook nog eens prachtig. Ik hou zo van mooie werkruimtes. (zoals ik al zei, Dutch design week is een feestje voor ons ­čśë ) Je kunt het nieuwe label in de gaten houden via : Haave label


Op naar Strijp S! Hallo witte dame! Dit is de plek waar wij als net afgestudeerden 7 jaar geleden met een klein groepje stonden. Toen destijds stonden de nieuwe talenten in de witte dame. Jammer dat ze dat nu al een tijdje niet meer hebben. Maar het blijft altijd nog een plek om te bezoeken. Strijp S is denk ik 1 van de fijnste plekken om rond te lopen. Er gebeurt zo veel! Daarom blijven wij altijd 2 of meer dagen. Anders is het echt teveel. Design overkill!! 

Liekeland had dit keer ook een eigen plek op Strijp. Ik blij fan van haar prachtige prints en mooie Instagram account!

Aan het einde van de dag nog snel even langs Elke en Harm. Wij verkopen hun prachtige wand vaasjes in de winkel en ik hoop dat we snel het assortiment uit kunnen breiden met nog meer keramiek! Tijdens de DDW kan je dan mooi alles even bekijken en in het atelier rondlopen (had ik al gezegd┬ádat ik daar zo van hou ­čśë )

Dat soort dingen dus ­čśë

En dan natuurlijk in de food hallen op Strijp een pizza scoren! Daarna hop naar het hotel. Want na 20.000 stappen ben je toch wel moe!

Wij wisten door de drukte nog niet hoe we naar de DDW gingen (of we ├╝berhaupt dit jaar heen konden) en toen we er eindelijk uit waren dat ik wel alleen zou kunnen gaan, waren alle hotels al aardig volgeboekt! Dus ik had de pech en de mazzel dat er nog 1 kamer vrij was in een prachtig hotel vlak bij Eindhoven. Maar dan wel de bruitssuite! Nou doe mij die maar! Met huge als bad! Je kunt mij niet gelukkiger maken na zo’n lange dag. Dus tijdens dat het bad vol liep, even lekker Skypen met thuis! Gezelligheid! (maar toch voor volgend jaar, liever iedereen weer mee..)

De ochtend daarna begon natuurlijk met goede koffie en het centrum DDW gebied. 

Natuurlijk ook even langs HUTSPOT Eindhoven. Wat blijft het een mooie winkel!

en natuurlijk…. de witte Dame. Maar het afstuderen van de Dutch design academie was een een heuse hotspot dit jaar. Dat betekende dat het knijpertje druk was. Rustig rondlopen was er dus niet echt bij. Volgend jaar beter!

Ik heb nog een tijdje rond gelopen. Maar met het idee dat je nog 3 uur naar huis moet rijden loop je toch anders. Ik heb dus op tijd de auto gepakt en ben naar huis gegaan. Blij dat ik toch heen ben gegaan. Want he! het is traditie! Volgend jaar hoop ik meer tijd te hebben en samen met mijn lief te kunnen gaan! Is toch een stuk gezelliger!

dus tot volgend jaar DDW!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *