MINI PRONKJEWAIL MAAND 12

Deze mini pronkjewail maand was een gekke maand. We hadden enorm veel leuke dingen op de planning. Maar helaas kwamen daar de waterpokken. Gelukkig betekend dat niet dat je dan niks meer kan doen! Dus lees mee met onze mini pronkjewail maand 12!

We begonnen de maand goed! Namelijk rollend Roden. Het kwam ook als geroepen! Want die week ervoor was het Rollend Groningen in het Noorden plantsoen. Maar daar was het zo druk dat we meer dan 1,5 uur voor een wafel moesten wachten. Nou ik hou erg van de wafels, maar 1,5 uur! Dikke doei! Dus toen de week daarna alles truks naar Roden gingen (en daar mien zuster woont) Wist ik het wel! Hop hop naar Roden. Hier was niemand! Ik herhaal, niemand! Nou oke, bijna niemand. We hebben dus heerlijk kunnen genieten van de hamburger van de brandweerbus en  de de wafel “de  zoete verleiding”. Natuurlijk was het feest helemaal compleet toen Nora en haar nichtje het hele springkussen voor zichzelf hadden (en ja, er was ook een mini spring kussen, maar Nora vond dit het betere werk) ze hebben lopen gieren van het lachen. Anders ik wel. (lachen verbrand calorieën toch? dus daaaaaag wafel 😉  die zijn er af gelachen. )

Toen wij de maandag (mama dag) boodschappen gingen doen en ik even twee tellen niet oplette. Had Nora al een stuk pure chocoalde in haar mond. Jep, met verpakking en al had mevrouw hem door gebeten. Dus stuk chocolade mee naar huis, want die leg je natuurlijk niet zo terug! Dus hup de boeken in om een lekker makkelijk recept er van te maken en ja hoor, daar was onze held Yvette van Boven. Die weet wat lekker is! Moelleux au chocolate, dat moest het worden. Heel weinig ingrediënten en de chocolade was het hoofdingrediënt! Nou top zou je zeggen. Alleen zoals je al gelezen had, hebben wij geen oven. Maar een combi magnetron die gewoon wat anders werkt dan een oven. Dus… de eerste keer er te kort in.. Ja je leest het goed, “de eerste keer”. Ik kon het dus  niet hebben dat ik niet wist hoe lang ze dan in onze “oven” moesten” Dus we hebben de hele week een heerlijk toetje gehad. Totdat ik door had dat ze precies perfect werden met 9,5 min! Ik kon weer rusten en stoppen met Moelleux au chocolate.

 Zie mij gelukkig zijn!! Jum! Perfect! Krokant aan de buitenkant en wanneer je ze open maakt stroom er chocolade uit…

Project pimp my old house had ook een mooie wending. Wij hebben verschillende kleuren muren (gewoon niet vragen. Iets met te lui om alle muren te doen, oud huis, verschillende hokjes en ach de kleuren zijn allemaal rustgevend toch) dus dit moest veranderen. De groene muur achter de bank moest anders en het liefste nog doorgetrokken worden naar de rest van de woonkamer. Dus ik na lang onderzoek (Tim wat vind jij een mooie kleur! Oe samen uitgekozen! Laten we die doen!) , een prachtige vt wonen kleur uitgekozen. Hiervoor ging ik op een donderdag voordat ik moest werken naar de Bauhaus. Maar de Bauhaus doet niet aan vt wonen kleuren en ik zat alweer in tijd nood, want moest naar de winkel! Dus je raad het al… verkeerde kleur onder druk gekozen (oftewel te ongeduldig geweest om dan rustig een andere kleur uit te zoeken) Dus ik zat even later in een kamer die baby blauw was (85% marmer my ass) en dit keer had ik wel alle muren mee genomen. Baby blauw!!!!! Dus…  Thank god ben ik (ook trouwens bij de bauhaus) afgezet toen ik zwanger was (hoezo heb je 5 liter nodig voor 1 mini wandje!!!!)  met een kleur voor Nora haar kamer die ik met liefde had uitgekozen en konden we die gebruiken om alles over te verven. Met hulp van Tim. Mooi egaal en eindelijk rust in de woonkamer.

Mooie kleur toch? Ik ben er blij mee. Nu maar even niet meer verven. Al zat ik nog wel aan een andere wand te denken ;-). Hou je op de hoogte natuurlijk en o jha, ondertussen zijn we druk bezig met de cake toppers. Maar deze is ook erg leuk voor in je platen. Al zeg ik het zelf.

De hema bak doet nog steeds heel goed zijn ding! Lekker badderen. Dikke water pret en omdat de rand mooi hoog is word niet meer heel de vloer nat. Wat wel heel prettig is! Maar als je goed kijkt, spot je de eerste waterpok. Bij Nora begon het aan het begin van de maand heel geleidelijk op haar hoofdje.. en daarna barstte de bom.. Overal waterpokken! Overal..


Als je er dan ook nog een beetje koorts bij krijgt is het helemaal ellende! Dus dan is niks lekkerder dan op je papa en mama hangen.


Nora haar waterpokken sloegen natuurlijk door op een zondag avond, wanneer net de winkels dicht waren. Dus… dan is het fijn dat je je vriendinnen sos brigade hebt. Zo werd er verkoelende mouse gebracht van VSM (die is echt ge-weldig! Alleen hoorde ik al wel dat het bij haar eigen kindje niet zo goed hielp. Hier dus wel!) en een zakje havermout. Nora is dus dagelijks in een havermout badje geweest. Hielp prima verzachtend!

Wanneer de koorts weg is en de waterpokken zijn doorgebroken voelt Nora zich weer een stuk beter. Maar het ziet er nog steeds heftig uit! Het duurt ook nog eens heeeeeeel lang voordat de waterpokken echt weg zijn. Volgens mij zitten ze er nog steeds!!

Ondertussen maak ik in de tussen uren de bestellingen die binnen komen. Voor de winkel retteketet op Schiermonnikoog is er een speciale lijn voor hun op gezet. Met het teken van de vuurtoren op de sleutelhangers en de zee tekst die alleen retteketet verkoopt. De tekst “Brede stranden, diepe geulen, geuren van het wad. Eindeloze wolkenluchten, die neem ik mee in mijn hart.” past precies bij de winkel.

O jhee, daar gebeurt het al. Nora gaat dingen kunnen. Levens gevaarlijk! Zo vond ik haar dus op de trap. Dan snap je wel dat er meteen die dag een traphekje is gekomen. Dat hoort er natuurlijk wel bij. Maar porjandorie! Wat gaat het in 1 keer hard als ze kunnen kruipen. Er word over de bank geklauterd en geklommen. Eerste mini wobbelige stapjes gemaakt (al denk ik niet dat ze het nodig vind om echt te gaan lopen. Dit kruipen / tijgeren vind ze prima!) en er is echt geen angst! Hopla, met hoofd voorover de bank af. Je schrikt je steeds een vinketierus! Tot nu toe hebben we maar twee blauwe plekken gehad (naast de waterpokken ziet dat er natuurlijk heftig uit 😉 ) en 1 bult. Maar ondanks dat ze echt wel op haar manier voorzichtig doet en wij haar opvangen, horen we vaak BOEM! (ik zeg helm op en bodyprotector 😉  dan moet het goed komen! )


Zo ziet een avondje weg voor mij er uit! Samen met mijn vriendinnen even borrelen. Het voordeel en het nadeel is dat iedereen bijna nu zwanger is. Dus ik drink hier in mijn eentje (de rest is aan het fris) maar heb een dubbele BOB bij mij! We zijn een avondje naar Kaaphoorn geweest. Dat is voor alle Gruningers onder ons vast een herkenbare hotspot. Het is een beetje het strand gevoel alleen dan in Groningen aan de Hoorseplas. Dus, soort van strand, wijn, vriendinnen en eeeeh echt te lekker eten!! Need I say more?


Deze maand stond ook in het teken van voorbereidingen, zoals deze. Wij gaan namelijk eind volgende maand op vakantie. Wij gaan aan de glamping in Frankrijk! Hoe leuk is dat. Maar nou hoorde ik het verhaal dat niet alle baby/dreumes / mensjes van het strand en koude water houden! (oftewel deze familie ging ook met hun vakantie mood naar Frankrijk en had hun zinnen gezet op dagen zon zee strand, maar toen hun mini haar voeten in het te warme (volgens haar) en te vies (volgens haar) zand zette, was het huilen. Ook het water was (volgens haar) te koud. Dus dat werd geen zon zee zand vakantie!) Dus waar dan beter heen te fietsen dan de hoornseplas. Want daar kan je niet alleen heel lekker borrelen, maar je kan er ook heerlijk de kinderen los laten spelen en zwemmen. Dus wij Nora meegenomen en haar voetjes in het zand en water gezet. Ze vond het zo leuk dat ze er niet meer uit wilde! Frankrijk here we come!!!


Hier is voorbereiding nummer 2. Hier was volgens mij niemand druk mee bezig behalve ik. Nora haar verjaardag. 1 jaar. Van baby naar dreumes. Maar wat geef je een 1 jarige cadeau en moet je het wel groots vieren? Gelukkig hadden we de hulp van Sannie (die is eigenaar van de mooiste kinderwinkel in Groningen, de Wijsneus!) zo hebben we prachtige cadeaus gescoord.

Daar was die dan. De 1ste verjaardag! Het was een geweldige dag. Met familie en heerlijke taart (gemaakt natuurlijk door mien zuster!)  We hebben de dagen een klein beetje op gesplitst zodat het hele huis niet meteen bom vol zat. Dus we hebben nog een zondag om het te vieren. Maar ik vond het een speciale dag die ik met lieve mensen heb mogen vieren.

Ik weet niet of de serie afgemaakt kan worden. Ik denk namelijk dat Nora het wel prima vind. Stil zitten (laat staan liggen) is voor mietjes!! Het is een echte rauwdouwer! We gaan nu dus over op de dreumes avonturen. Misschien is het dan tijd om de beer weg te leggen..  #keepyoupostedComments are closed.