I have a small oven, so I make small pies

Ik geef het toe. Je zou het niet denken als je mij volgt op instagram, maar het is echt zo. Ik heb dus geen oven. Nog erger ik heb een combi magnetron met een soort van bak functie. Dat is voor iemand die van bakken houd echt de horror. Maar, net zoals het huis. (project  pimp my old house, want een nieuwe kunnen we niet kopen.  Dus! Opknappen en veel liefde geven, dan voel je je thuis!)  hebben we een soort van oven en je kan er een soort van bakken. Joepie!! Dus met wat passen en wegen (want meten doe je niet) komen we een heel end! Dus, I have a small oven, so I make small pies!

Het handige aan een kleine soort van oven (ja je moet het gewoon positief bekijken!) is dat je alleen maar kleine bak blikjes nodig hebt, minder ingrediënten en doordat het baksel kleiner is hoef je minder lang te wachten voordat hij klaar is. Ik zeg win win (dat niet iedereen dit doet!) Minder kosten dus en je hebt niet een baksel dat een heel familie van 20 kan voeden. Al met al een goede reden om mijn favoriete recepten aan te passen tot mini recepten. Ik begin dan ook meteen met een goede. Namelijk deze kleine amarettitaartje met frambozen van Jamie magazine! Je kan dus een hele grote maken als je de link volgt!

Ingredienten

  • 150 gram Frambozen
  • 50 gram amaretti koekjes
  • 75 gram bakmeel
  • 50 gram hazelnoten
  • 2 eieren
  • 90 gram boter
  • 90 gram suiker

Verwarm de oven voor op 180 ºC. (voor mijn soort van oven moet dit altijd een klein beetje hoger, Ik zit dan op 200ºC)   Vet een springvorm (ø 16 cm )  in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de boter (op kamer temperatuur) en suiker in een kom tot een licht mengsel; klop hier de eieren een voor een door.

Stamp of hak de meeste hazelnoten fijn en voeg ze toe aan het beslag. Zeef het meel erboven, meng alles goed en schep dan twee derde van de frambozen erdoor. Schep het beslag in de vorm en strooi de koekkruimels erover. Bak de taart 45 min. in de oven (dek de bovenkant de eerste 30 min. af met bakpapier), tot-ie goudbruin is. Laat de taart afkoelen op een rooster en snijd in punten. Serveer met de rest van de frambozen, hazelnoten en poedersuiker.

Uit eindelijk hadden wij een heerlijk taartje een beetje van mij en mijn mini beetje oven en een heeel groot beetje van Jamie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren2 responses to “I have a small oven, so I make small pies”

  1. Esther says:

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik ga dit recept zeker proberen. Ennuh.. kleine taartjes zien er altijd veel leuker/liever uit! Liefde voor kleine taartjes 🙂