arnhemse stockdagen 2017

Het was weer zover. De arnhemse stockdagen. Ze stonden al lang op de agenda en ja wij moesten ook heen. Ik zie mijzelf nog lopen vorig jaar. Mega zwanger, en toen moest en zou ik ook heen. Gewoon omdat dat traditie is. Maar ja, nu zijn we niet meer alleen en laat staan zwanger. Dus we gingen dit keer met z’n drieën! We konden alleen op de zondag (jep, je hebt een winkel en bent bijna altijd open. Dat betekend dat de rest allemaal op zondag moet gebeuren.) Helaas begon alles om 12 uur op zondag. Dan denk je, helaas? Jep, mensen met mini mensen gaan vroeg op pad. Heel vroeg. Zodat alles nog goed gehumeurd in een andere stad aan komt. Gelukkig wisten we dat er in het mode kwartier Caspar zat. Dat is de plek om te eten (is het ontbijt, lunch, dineren of een kopje koffie, het maakt niet uit! ) Dus wij plande een ontbijt in bij Caspar.

Nou zou je denken, nu komen er mooie foto’s van het eten. Nou dat ging dus even niet. (doe een elzatje en op naar het volgende foto moment) want Nora had na 1,5 uur auto zitten helemaal geen zin om uitgebreid te ontbijten. Ja, even snel alles happen wat papa en mama ook opeten. ( by the way, we hadden heeeeerlijke pancakes en ommelet op boeren brood. Ook allemaal goed gekeurd en geproefd door Nora) Maar daarna wilde ze toch echt actie! Gelukkig had caspar gerekend op mini mensjes in hun prachtige restaurant, want er genoeg spelletjes en speelgoed voor elke leeftijd.

Gelukkig is Tim nog steeds het leukste vermaakt! Dan kan je toch even rustig je koffie drinken! Ook niet onbelangrijk


Na ons ontbijt avontuur zijn we het mode kwartier in gelopen. Er zijn twee plekken in Arnhem waar de stockdagen echt plaatst vinden. namelijk het centrum van Arnhem maar dus ook het Mode kwartier. Een feestje om voor ons rond te lopen. Hier zijn namelijk allemaal open ateliers en kleine winkels Eigenlijk een soort funda (stiekem binnen kijken) alleen dan voor ontwerpers. We starten eigenlijk altijd als eerst bij “By Gitte”. Tim en ik hebben jaren geleden Gitte ontmoet op de “eigen huis en interieur beurs” waar we alle drie stonden en hebben contact gehouden. Als we dan in de buurt zijn doen we zeker koffie!! (ze hebben goede koffie kan ik je vertellen en vaak met wat heel lekkers!) Gitte maakt de mooiste hoezen en “desk” producten van leer. Alles is met de hand gemaakt en met zoveel liefde en passie (ja vies woord, ik weet het maar het past zo goed!) voor haar vak. Laten we ook niet vergeten dat Gitte gewoon ook nog eens zo lief is! Dus, Nora kon hier nog even over de grond heen kruipen zodat wij lekker konden kletsen, koffie drinken en rond kijken.


Deze foto is afkomstig van Gitte haar instagram! Een echte aanrader om te volgen.
Dit is op dit soort dagen vaak mijn uitzicht! Tim loopt een stuk harder. Ik ben sneller afgeleid. Helemaal op dit soort plekken (prikkels!!) Hier zijn we tegen over Caspar waar een aantal ateliers op 1 plek zitten. In het begin van het gebouw is er dan ook een gezamenlijke ruimte waar een winkeltje zit en een koffie hoek! De ruimtes zijn allemaal ingedeeld van ongeveer 20 m2 en gevuld met allemaal verschillende creatieve mensen. Denk aan een naai atelier, architect en grafisch ontwerper.
Hier was ook een plant hotel! Hoe handig. Helaas iets te ver voor ons rijden. Maar hoe leuk.
De ruimte van het plant hotel werd gedeeld met haar vriend die architect is. Goede combinatie lijkt mij dat! En prima te doen met zn tweeën! Ik vind het altijd zo heerlijk om te zien hoe iedereen zijn ruimte inricht en creatief bezig is. Je kan dan al goed zien hoe een persoon werkt en hoe hij is. Al zijn alle atelier natuurlijk nu wel mega opgeruimd. Kan mij voorstellen dat dat normaal niet zo is.

Daarna door naar Studio lenneke wispelwey. Deze dame maakt al zo lang prachtige keramiek producten. Ik hou er van. Lenneke weet zo goed alles prachtig te presenteren. Op alle beurzen waar wij haar tegen komen, ziet het er prachtig uit. Het kleur gebruik, de styling en de producten zijn zo vernieuwend. Hoe tof is het dan als je op deze dagen in atelier rond mag snuffen. (En met een beetje mazzel een mooie stock sale deal te maken met de toch wel wat prijzige producten!) We hebben het hele mode kwartier afgelopen (hallo 10.000 stappen!) en hebben genoten van de mooie winkeltjes en de mooie pandjes. Dan is het toch echt tijd om richting het centrum te lopen. Koffie tijd!! Bij Collectie de groen hebben we een heerlijk kopje koffie gehad met een chocolade taartje met knetter op de bodem. Dat verzin ik natuurlijk niet zomaar. Dat moest geproefd worden. Duh… (Tim was geen fan, Nora natuurlijk wel.)
We zaten buiten bij dit prachtige pand dat ook een galerie is. Sjieke tent! Maar buiten stond zon leuk bankje dus…
Het hippe bankje.. waar natuurlijk op geklommen en gegeten kon worden. Dan maakt het verder niet uit wat voor sjieke toko het van binnen is! Ze hadden in ieder geval goede koffie!!
Sjieke toko selfie!! Was gezellig!!! (o ja, eigenlijk blijft het altijd zoeken naar een goede plek om met een baby te zitten. Want is het baby proof? Is er een verschoon tafel? baby zitje? Nou bijna nergens dus! Wij hebben dus het sjieke bankje van de sjieke toke gebruikt. Natuurlijk laat je het netjes achter. Maar wat een ellende! Ik zeg hulde aan de verschoontafel in eettentjes. In ieder geval een paar meer en dan een app. Waar ik ze kan vinden. Lijkt me enig! Voelt iemand zich geroepen??)

In het centrum hadden ze in de usebiuskerk ruimte gemaakt voor verschillende merken. Overal door de hele kerk stonden standjes met de mooiste producten. Hier tussen stond ook Hella Duijs. Hella maakt de mooiste keramiek-producten en is nog eens super lief! Altijd een feestje om haar te zien. Ik ga zeker nog een stolpje bij haar bestellen. (maar welke kleur!! de keuze! ) Alleen was het nu genoeg geweest voor 1 dag.
Nora viel dus midden in de kerk in slaap. (dus tim heeft even lekker gezeten op een dure stoel genaamd “anne” -) Tijd om daarna naar huis te gaan. Nu is het heel schattig dat Nora een dutje in de kerk deed maar op de terug weg in de auto hebben we haar, lekker uitgeslapen, goed gehoord. Lekker herrie maken op de achterbank. Lekker naar papa tetteren. (dat natuurlijk na een uurtje wel overging in jammeren, want he? zijn we nou nog niet thuis??) Uiteindelijk hebben we een heerlijk dagje met ons drietjes gehad. Zulke leuke mensen gesproken en mooie dingen gezien. De arnhemse stockdagen zijn echt een aanrader! Ben jij net zo enthousiast als ik? (kan ik mij bijna niet anders voorstellen) zet hem dan alvast voor volgend jaar in de agenda! Hier kan je alle informatie vinden!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

BewarenComments are closed.