MINI PRONKJEWAIL MAAND 11

  Jawel! We zijn al weer in maand 11! Het was een hele drukke maand  voor ons. Ik neem je mee! Onze maand voor de mini pronkjewail begint altijd op de 15de. Want Nora is op de 15 de geboren.. Het eerste wat daarna gebeurde was  vaderdag!! Hoe speciaal is dat. Voor Tim zijn eerste vaderdag. Natuurlijk moest er iets moois gemaakt worden. Dus er is een heuse tekening gemaakt en natuurlijk kreeg hij een mooi cadeautje, uitgezocht door Nora (betaald en opgehaald door mij 😉 )

Onze opvang is geweldig! Ook kiddeo was druk geweest met vaderdag. Ze hebben Nora een snor opgeplakt, daar een foto van gemaakt en daar uiteindelijk een boekenlegger van gemaakt! Hoe vind je dat? Toch te lief! Goed begin dus van de dag! Het was ook nog eens heerlijk weer en aangezien wij geen vaders meer hebben (arme Nora is opa loos!) hadden wij de hele dag om wat leuks te gaan doen met ons drieën!


We hebben Nora in de draagzak gedaan en zijn naar de open tuinen dag van het het piccardthof Groningen geweest. Piccardthof is een van de toonaangevende volkstuincomplexen van Nederland waar verschillende mensen een plekje hebben met een tuin huisje. Iedereen heeft dit op zijn eigen manier ingevuld en dat is zo leuk om te zien! Er zijn dus ook verschillende moestuinen, bloementuinen en vlindertuinen. Ik heb vooral vaak vol verwondering in de moestuinen gestaan. Ik met mijn uit de hand gelopen moestuin hobby wist niet (jep onwetendheid is soms heel handig) dat bijvoorbeeld een broccoli of een boerenkool zo grooooooooot werd. Wij hebben dus midden in de vlindertuin lekker gepicknickt.

Je mag in het Piccardthof ook je eigen tuinhuis maken. De meesten zien er dan ook echt uit als een tuinhuisje. Maar tjek deze! Wat een droom. Deze familie is nu twee jaar bezig om hun eigen huisje te bouwen. Ze wachten nog op de ramen en dan is het als het goed is af. Er zat een prachtige vide in, kleine badkamer, kleine keuken en een prachtige open woonkamer.


En omdat het feest was werden er pannenkoeken gegeten. Dan weet je het wel. Feest! Nora wil van alles zelf doen. Gaat natuurlijk niet altijd goed in 1 keer 😉


Op maandag is het altijd “mama” dag. Dus dan gaan we meestal even langs mien zuster. Dat is super gezellig want dan kan ze samen met haar nichtje spelen en gijs de kat is zo dement en kinder proof dat deze niet heel hard voor Nora weg rent. (Thuis is dat wel anders, Massimo de kat is er niet van gediend)


Dan snap je natuurlijk wel dat wanneer het mooi weer is, dat er een ijsje (of twee) gehaald moet worden. Helaas was Nora haar ijsje (dat werd gedeeld met mij) sneller op dan haar nichtje! Dan krijg je dit soort situaties ;-). Jep deze blik daar zit werk in. Dat word later nog wat.


Op de dinsdagen gaat Nora naar de opvang. Dan kunnen we alle bestellingen van Words form the heart af maken en op de post doen. Dit gaat vaak samen met veel multitasken op 1 dag. Ik denk dat alle moeders het wel herkennen. Dan heb je een paar uur voor jezelf. Hoe dat in te delen! Nou, ik weet wel hoe. Gaaaaaaan! Alles door elkaar. multitasken op en top! We maken een ” To do ” lijstje met alles wat ik graag gedaan zou willen hebben. Hier geef ik ook op aan wat het meeste prioriteit heeft . Wat echt moet. Vaak (bijna altijd) heb ik maar de helft van het lijstje gedaan. Er zit maar zoveel tijd in een dag..

 
Onze opvang (mag ik het nog een keer zeggen is fantastisch) heeft een app waar we de dag van Nora precies op kunnen volgen. Vaak krijgen we dan smiddags een foto via de app. Hoe vrolijk word je daar van! Nou, ik wel!


In FOLK  zijn we druk bezig met de aankomende verbouwing. Want over een klein tijdje zit Cookie dosis er bij in. Dus we moeten ruimte maken. Dus de kasten worden hoger! Natuurlijk passen we daar ook ons assortiment op aan! Maar wel houden je op de hoogte natuurlijk.


Dit is Nora haar favoriete plek in de winkel! Er staat een mega spiegel waar ze zichzelf kan zien (jheeeee! hallo ikke! wat ben je vandaag weer prachtig!) en er is een trapje waarover je heen en weer kan klauteren. Hoe leuk is dat!! Vanaf hier kan ze ook alle mensen zien en begroeten. Ik zeg laat gezellig zitten!


De Groningen posters vliegen de deur uit. Gelukkig hebben we snel weer nieuwe besteld.

Ergens tussen door had ik even tijd gemaakt om deze documentaire te kijken. Zoals mijn grote hashtack al zegt, ik vond het indrukwekkend. Heb meteen de kast geleegd en mijn 333 project aangepakt (33 kledingstukken voor drie maanden, de rest kan allemaal de deur uit!) Want wat heb je nou eigenlijk echt nodig! Heb jij ook een gaatje in de agenda? Kijk dan deze docu (wel een klein beetje Amerikaans, maar als je daar een beetje doorheen kijkt!) ik vond het inspirerend.

In bad gaan is hier een van de favoriete bezigheden van Nora. Het spetteren met water is fantastisch! En alles is weer lekker schoon. Nou moet ik wel eerlijk toegeven dat dat echt niet elke avond gebeurt! Maar toch een paar keer per week pakken wij het bandje (HEMA bak) en gooien we die lekker vol met warm water! Spetteren maar!!


Daar horen natuurlijk bad selfies bij! Bij deze!! (wraaaauw 6 tanden!)


Nora begint langzaam mee te eten met ons. Met de pot mee. Nou kan dat nog niet met alles wat we eten maar de mini pasta met pesto is toch 1 die ze nooit overslaat!
Ik denk dat we een nieuwe favoriet hebben. Pasta pesto. Welkom in de wereld waarvan alles met een P het lekkerste is 😉 (gelukkig is het nog niet zo ver, ze eet alles wel netjes, maar er is mij verteld dat die tijd er misschien wel aan zit te komen! Iets met fases! )


Dit prutje ging toch iets minder goed. We begonnen goed. Alle ingrediënten netjes gehaald. Alles netjes gehakt en op vuur gezet. Het moest even pruttelen zodat de wortels zacht werden , de vis gaar en de rode saus lekker overal in trok. Maar ik moest Nora halen van de opvang en had er niet genoeg tijd voor uit getrokken. Dus ik het vuur omhoog gezet (mijn eeuwige valkuil, ongeduld en het vuur omhoog.) Dus uiteindelijk eindigde we alsnog met harde wortels en een aangebrand prutje… jep het kan niet altijd even lekker gaan.


Over even niet zo lekker gaan gesproken! Als ik mensen tegenkom zeggen ze vaak: die Nora is me toch een lekker lachen bekje!. Ja hoor zeker wel. Dat kan ze heel goed. Maar dit ook hoor!!! Ze is niet anders dan andere mini’s. Soms is het helemaal niet tof om baby te zijn! Dan komt er dus een mini draak tevoorschijn. Mag best! (Maar niet te vaak, want dan komt de grote draak en legt je op bed!!!)


Mijn grote vriend Frido werd 1! Dat moest gevierd worden. Hoe dit beter dan een lekkere taart van BAQ en een mooie taart topper speciaal gemaakt door mij voor Frido! Frido zijn moeder en ik waren een soort van samen zwanger (ik liep 10 weken achter, maar Frido kwam laat en Nora veels te vroeg!) Maar ik vond dat wel heel speciaal. Dus speciaal voor lieve Frido een mooi cadeau. We gaan de taart toppers rustig uitwerken, zodat iedereen straks een mooie taart topper kan hebben! (zoals Nora als ze 1 word) We houden je dus hier ook op de hoogte!

Tim heeft het druk. Maar wat een leuke projecten lopen er. Van tafels, op maat gemaakte kasten en een store in store meubel voor Miss green (het kleding merk dat we in de winkel verkopen! ) Dan moeten we natuurlijk soms even langs op atelier! Even tjekken hoe het er aan toe gaat en even een korte pauze (dat vergeet je soms als je voor jezelf werkt en je bent druk. Dan ga je maar door!) Dus hopla, Nora mee en hop hop naar papa.


Natuurlijk help ik ook graag een handje mee! Dus zie hier alvast een sneak peak van het Miss green instore meubel. De tekst graveer ik er dan in en Tim (de timmerman die alles kan ) zet hem dan in elkaar! Team work!

Oke ik moet iets bekennen. Ik ben fan. Fan van Eddje. (Sayyy whiieeeee??? hoe?) Nou, the boy who bakes. Als Edd wat post op instagram ben ik vast 1 van de eerste die kijkt. Edd is de eerste die The Great British Bake Off won en nu al drie boeken heeft gemaakt. Hij maakt de lekkerste dingen (allemaal met veel suiker en boter!)  en dat laat hij dan zien tijdens zijn Instagram stories in het prachtige Britse accent van hem! (jammer genoeg heb ik al een vriend, maar hij ook 😉 ) I love it! Sugar and a lot of butter (ik hoor het accent) Goed, mijn Instagram / youtube  crush maakte laats dus een filmpje over ” the ultimate chocolate chip cookie”. Need I say more. Dit moest ook gemaakt worden. ( Als Edd zegt dat dit DE ultimate chocolate chip cookies zijn, geloof ik dat natuurlijk meteen!) Gelukkig ben ik niet de enige die fan is! Mien zuster (ja daar is ze weer) is fan nr2 en is de beste (home/thuis) bakker die ik ken! (hallo, heel Holland bakt, maar ze wil niet op film. Zou enige tv zijn.)   Dus, je snapt het al. Er werd wat afgebakken en ja, ze waren GO-DE-LIJK!!!! Het enige nadeel aan dit recept is, dat je minstens 24 uur moet wachten. Mmmm, niet helemaal gelukt..

  `
Ik haalde mijn ingrediënten bij Baq! Hoe handig is dat . De liefste buren en zo kreeg ik pure producten mee.


Het fijne dan weer aan het recept is (ook al deel je de hoeveelheid door twee. Ik snap niet dat al die mensen denken dat je voor 40 man aan het koken bent. Zulke grote hoeveel heden.) dat je er aan het einde balletjes van het deeg moet maken en dan een tijd weg moet leggen in de koelkast. Hierdoor kan je nog dagen (als je ze in de vriezer legt en niet stiekem tussendoor het deeg op eet. Je weet wie je bent en wat je gedaan hebt!!!) een heerlijk smeuïg vers chocolade koekje bij de thee eten.


Oke, nou moet ik nog iets bekennen. Mijn koekjes waren dus echt ook steeds heel snel op. Dus mijn foto is er niet. Maar deze komt van Mien zuster! Neem gerust een kijkje wat voor lekkers die maakt! (en wat ik dus vaak opeet! 😉 )

De maand moest natuurlijk afgesloten worden met een heuse beer foto. Want die word trouw rond de 15de van de maand gemaakt. Maar Nora is niet meer van plan om stil te liggen. Laat staan op haar rug en vrolijk in de camera te kijken. Dus Dikke Doei volgens Nora. Hier moet je het mee doen! (de beer lag wel netjes stil 😉 ). Op naar haar eerste verjaardag!!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren2 responses to “MINI PRONKJEWAIL MAAND 11”

  1. rosalie says:

    Ik ben weer helemaal bij en blij!!!