CHICKSLOVEFOOD het kidsproof kookboek

Wij zijn al een tijdje op zoek naar lekker eten voor Nora. Nora lust eigenlijk wel alles en dat is vaak ook wel een valkuil. Want vaak spring je dan terug op je eigen makkelijke hapje (wat bij ons altijd met zoete aardappel te maken heeft! Gooi er een groente bij en hopla! nom nom nom ) Maar het is ook wel erg leuk om uit te zoeken wat je kleintje nou eigenlijk meer kan eten en proeven. Dus we gingen op zoek! We hebben een aantal boeken ingeslagen (of eerst bij de bieb ingelezen) en gingen aan de slag. We zijn begonnen met drie boeken, hiervan was Chickslovefood het kidsproof kookboek er 1 van. Het is een heerlijk lekker weg te lezen boek. Lekker nuchter en niks moet. Ze geven je zelf de keuze in melk, meel en zoetmakers. Dat vind ik wel een verademing. Want iedereen zijn ding en elk kind weer anders! Er staan borden vol tips in maar  Elise en  Nina vertellen ook hun eigen ervaringen (wat ik altijd wel prettig vind) . Niks moet en je kan alles zelf zo invullen zoals je dat zelf prettig vind! Dus wij gingen aan de slag!

Het boek begint met de baby prutjes en gaat daarna steeds verder met eten dat wat voor wat oudere kindjes is. Nora zit nog net op de rand (nog net geen 12 maanden) dus eet nog net niet helemaal met ons mee. Maar gelukkig staan er genoeg recepten in voor je mini om lekker nieuwe hapjes te eten!

Zo ook deze zoeteaardappelstamp met omeletreepjes. Volgens Elise een topper voor baby’s! Ik had er nooit bij nagedacht om omelet door een hapje te doen! Maar dit was inderdaad een feest. Aangezien we zo ie zo al fan zijn van zoete aardappel hapjes was dit zeer geslaagd.

Natuurlijk ook om mee te nemen naar de opvang. Volgens mij werd het meteen gedeeld met de vriendjes op de opvang van Nora. Nu moeten alle moeders aan de zoeteaardappelstamp met omeletreepjes 😉

Nora is dol op brood! Wij hebben dan ook helemaal mazzel dat de winkel (FOLK conceptstore) naast BAQ zit die de puurste ambachtelijke desem, spelt, volkoren en meergranenbroden verkoopt! Nora smult er van. Maar we waren nog een beetje zoekende met wat we dan op het brood moesten smeren. Dus dan zijn de zelfgemaakte spread’s zo gemaakt. Dit is de speculoos en het was ook zeer geslaagd! Het is een spread met cashewnoten, melk, boter, speculaaskruiden en dadels.

Natuurlijk konden we het niet laten om ook het Banana bread te proberen. Ik heb het recept met havermout, banaan, ei ,kokosmelk en walnoten aangevuld met cranberries. Hij was heerlijk. De walnoten had ik grof gehakt dus Nora kon er ook lekker van smullen.

Het boek van Chickslovefood, het kidsproof kookboek vind ik een heerlijk boek. De recepten zijn allemaal heel goed te doen (ook voor een niet zo goede koker als ik, ben wel erg goed in dingen dicht schroeien 😉 ) Ze zijn heel lekker en met niet te veel gekke ingrediënten waarvoor je drie keer naar de supermarkt moet rennen! Wat ik ook erg prettig vond waren de eetdagboekjes en de eerlijkheid waarmee het boek is geschreven. Ik vind dit echt een aanrader!! Als Nora straks wat groter is dan gaan we de rest van de recepten ook uit proberen!

Voor meer informatie en recepten kan je naar de site van Chickslovefood! Daar kan je ook het boek bestellen! Ik zeg doen!!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

BewarenComments are closed.