DUTCH DESIGN WEEK 2016

Het is weer de tijd van het jaar! Dutch design week! Ook hiervan heb ik heel lang tijdens mijn zwangerschap geroepen dat ik alles best vond, maar hier moest en zou ik heen. Al was het maar 1 dag. Dus we waren al dapper en hadden via air b&b een huisje gehuurd. Voor Nora zaten we altijd in een hip hotel, midden in het centrum (maakte dan ook deel uit van de design ervaring, maar kan je vertellen dat dat niet altijd goed uit gepakt heeft 😉 ) Maar voor nu dachten we, we nemen een huisje zonder buren (want je weet maar nooit! Straks krijg je en huil baby!) En ja hoor! We hadden een perfect huisje gevonden. Op een stal! Met paardjes! Het was een geweldig huisje. Ik zou volgend jaar zo weer heen gaan (screw de dure design hotels! lang leven geen buren en een lekker bed!)

Dit was ons kleine huisje. Woonkamer, keuken en een slaapkamer waar wij met kinderbedje in konden!

Op de eerste dag zijn we naar Piet Hein Eek gereden. We weten dat we daar de auto gratis kunnen parkeren en vanuit hier zo naar strijp S kunnen lopen. Bij piet is het altijd zo inspirerend. Het gebouw, de werkplaatsen, jonge ontwerpers die daar een plek krijgen tijdens de beurs en de aansluitende ateliers zijn geweldig om te bezoeken. 

Nora ging overal mee naar toe in de draagzak. Ze heeft heerlijk lopen kijken en slapen! Dat is nog wel het voordeel van dat ze nog zo klein is. Ze vind niks fijner dan bij ons “rond” hangen 😉

Tim kijkt met kritische blik naar de grote werkplaats van Piet. Deze werkplaats is denk ik wel 10x zo groot als die van ons!
Piet heeft in zijn pand een aantal ateliers verhuurd. Deze zijn altijd een must om te bekijken!

Na het heerlijk rond dwalen bij piet kan je zo doorlopen naar strijp S! Hier kan je je volgens mij wel de hele week vermaken. Maar goed, met de mini moet je wat meer pitstops maken! Dat kon mooi bij de foodhallen (deze zijn dus baby proof!)

Natuurlijk is er dan ook tijd voor koffie en wat lekkers! Wij namen koffie bij Koffie keuten. De noten reep die er bij zat was te lekker! Wij hebben er dan ook niet 1 gehad en hebben meteen een aantal ingeslagen 😉   

Familie shot! Hier bij story tiles! Die een nieuwe collectie heeft! Ik vind ze zo leuk. Ooit hoop ik ze ergens toe te passen. Ooit..

De sissy boy doet ook altijd mee aan de DDW. Dit is echt mijn favo winkel en ben zo blij dat ze altijd plek hebben voor een ontwerper tijdens deze dagen. Maar voor nu was het ook een hele fijne plek om even met z’n drieën wat te eten en koffie bij de tanken ;-). Ook de Sissy boy is helemaal baby proof! Je kan je flesje opwarmen en er is een aankleedkussen. Heel fijn.

Tim en Nora houden ook wel van de Sissy boy 😉

Het is heerlijk om bij verschillende ontwerpers binnen te kijken. We zouden graag willen vertellen dat we favorieten hebben, maar er zijn zoveel mooie plekken en ontwerpers. Allemaal zo verschillend! Ik kan je alleen maar aanraden om zelf ook een weekend naar Eindhoven te komen en de DDW sfeer te komen proeven. Je krijgt daar zeker geen spijt van. Daarnaast hebben wij alvast getjekt of het baby proof is.. en als je een beetje de plekjes weet en af en toe de rust op zoekt dan is het zeker te doen en heel gezellig! Tot volgend jaar!

Save

Save

Save

SaveComments are closed.