ACADEMIE MINERVA FINALS

O jongens, deze plek, dit pand is zo mooi! Wij zijn naar de Finals van academi minerva geweest. Deze was te zien op het suikerunie terrein waar de oude suiker fabriek is getransformeerd in een creatief plek. Deze ruimte staat deze week in het teken van het afstuderen van de minerva studenten. Voor ons, natuurlijk een jaarlijks feestje omdat wij natuurlijk als oud minerva studenten graag willen zien wat de nieuwe lichting creatief jong talent heeft neer weten te zetten. Elk jaar zit er dan ook een klein clubje bij dat ook afstudeert als interieur architect en product ontwerper. Dat willen wij natuurlijk niet missen en al helemaal niet in combinatie met deze geweldige plek!

Naast dat het pand prachtig is, zitten er zeker ook een paar mooie projecten tussen. Maar ik was eigenlijk van 1 echt onder de indruk. Dit project ging over het maken van producten van materiaal en inspiratie uit Groningen. Zoals de ploegsok die is geïnspireerd op omgeploegde akkers. De weerbarstige klei die zich in de winter in lange rijen uitstrekt. De sok is dan ook hand gebreid van Groningse wil. De wol die gebruikt is komt van alpaca’s die graasden in een Gronings weiland.  Wat dacht je van het stukje stoepkrijt, of ook wel stoep klei. Want dit stoepkrijt is gemaakt van oude Groninger bakstenen. Door klei uit verschillende delen van Groningen te nemen ontstaan er kleine kleurverschillen in de krijtjes. Hoe meer kalk er in de klei zit, hoe geler de kleur en hoe zachter het krijt.  Ik vind het een geniaal project! Het is echt zon project waarvan je denkt had ik het zelf maar bedacht en uitgevoerd! Zo tof.

Nadat we alles gezien hebben en een heerlijk kopje koffie in de wolken fabriek hebben gedronken. (ja het restaurantje dat in de suikerfabriek zit heet heus de wolken fabriek! en is geweldig! ben je ooit in de buurt! meteen heen.) lopen we nog even een rondje om de suikerfabriek heen. In een groot deel van het pand zit een architecten bureau dat een creatieve en mooie ingang van hun kantoor heeft gecreëerd. Ik word zo gelukkig van deze plek. Ik kan niet wachten om te zien hoe het pand alleen maar mooier en creatiever word!

 

Save

SaveOne response to “ACADEMIE MINERVA FINALS”

  1. Irma says:

    Wat gaaf en creatief!