DUTCH DESIGN WEEK 2015 #2

Onze hoogtepunten van de drie dagen Dutch Design Week vorige week. Was was het een heerlijk weekend! Zoals je hier boven ziet is ons weekend gevuld met de leukste plekken om te bezoeken, de mooiste ontwerpen en heerlijk eten! Want als je zoveel loopt moet je natuurlijk geen honger krijgen! Dus… We begonnen met koffie to go en strijp- S te verkennen. Studio P.S. had dit jaar prachtige nieuwe klokken en lampen! Dan natuurlijk langs Urban Shopper waar Daily poetry zit. Ik ben erg fan van deze winkel. De inrichting en de producten passen zo goed bij elkaar. Ik wil zeker snel de shop van Daily poetry bekijken in Den Bosch (ver ver weg van Groningen). Omdat we wat laat waren zijn we richting Piet Hein gegaan (want wij wisten natuurlijk dat je daar gezellig kan eten en drinken!). Daar hebben we gezellig met Liekeland gekletst (en in de woonwagen / winkel gekeken!) en zijn we snel even doorgelopen naar Ontwerp Duo. Deze had de nieuwe collectie staan! Echt super prachtig!(doordat het donker was geworden door het lange kletsen zijn de foto’s daar te donker geworden)  Natuurlijk zat er daarna niks anders op dan heerlijk te eten bij Piet Hein Eek (een echte heuse aanrader! Super lekker en gezellig) en daarna nog rond te kijken in de fabriek van Piet. Want deze was wel tot 21.00 open!

We hadden de maandag de hele dag om rond te toeren. Dat is wel echt heel fijn, omdat je dan minder het idee hebt dat je overal heen moet rennen. Nu konden we rustig de rest van de DDW verkennen. Rustig was ook wel gewenst want wij hadden ons een beetje verkeken met onze slaapplaats. We sliepen in het Blue Collar hotel dat op strijp-s zit. Nou denk je, mooier kan je het niet krijgen! Het was ook erg mooi (lees heeeeel mooi), alleen zaten we naast een treinstation waar er een trein om de drie minuten kwam en deze lichte slaper had daardoor niet echt geslapen. Dus, zoals je leest, we gingen rustig de rest verkennen!

Ik vind het vooral heerlijk om bij ontwerpers binnen te mogen kijken en te zien hoe het ontwerp proces is van onze collega’s! Wij waren dan ook erg gelukkig bij de hallenweg waar Vij5 zit, met een prachtige nieuwe collectie en studio NL. Zoals je ziet heeft Tim alvast een pandje uitgezocht voor als we zelf volgend jaar mee doen aan de DDW (of we gaan er wonen was die nog niet over uit) en moest er natuurlijk weer een hap gegeten worden. Daarna de DDW taxi gebeld, die echt geweldig snel waren, en doorgereden naar secie-c. Daar kan je echt wel een dag je vermaken. Wat een inspirerende plek. Het atelier van H+E is altijd dan weer een vaste route punt om te bezoeken. De twee ontwerps Elke van den Berg en Harm van de Nieuwenhof hebben hun krachten gebundeld om samen mooie producten te ontwikkelen. Het atelier staat vol met moois. Niet alleen de producten, maar de testjes met glazuur, mallen en overal gereedschap zijn mooi om te zien. Zeker een aanrader! Uiteindelijk hebben we (ondanks het weinig slapen) een inspirerend en gezellig weekend gehad! Voor iedereen die nog  twijfelt om ooit naar de DDW te gaan roep ik heel hard “GAAN!”

BewarenComments are closed.